Glencoe, de bergpas en Loch Leven in Schotland

De berg Buachaille Etive Mor in Glencoe, Schotland Pass of Glencoe in de Highlands van Schotland Pass of Glencoe in de Highlands van Schotland Glencoe in de Highlands van Schotland Loch Leven in de Western Highlands, Schotland hotels boeken via GBLDe berg Ben Nevis in Schotland Nevis Gorge in de West Highlands, Schotland Stoomtrein in Glenfinnan, Schotland Castle Stalker in Loch Linnhe, Schotland

Informatie over deze bestemmingBuachaille Etive Mor in Schotland

Glencoe is een dorpje in de westelijke hooglanden van Schotland. Het ligt aan het mooie Loch Leven en bevindt zich in een gebied dat bekend staat om zijn vele buitenactiviteiten waaronder vele wandelmogelijkheden. Deze plaats ligt aan het noordwestelijke uiteinde van de prachtige gelijknamige vallei Glen Coe. De weg door die bergachtige vallei is befaamd vanwege zijn indrukwekkende bergen waaronder Buachaille Etive Mor. U vindt er ook een bezoekerscentrum van de National Trust for Scotland met meer info over en activeiten in het gebied. Dit gebied heeft vanwege haar natuurlijke schoonheid de status van National Scenic Area. In het dorp zelf kunt u overigens ook het Glencoe & North Lorn Folk Museum bezoeken dat verteld over het verleden van dit gebied. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Glencoe.

Het langwerpige Loch Leven is omringd door een bergachtig landschap en aan haar oevers liggen nog een paar dorpjes. Pal ten westen van Glencoe ligt Ballachulish dat behoorlijk dicht bij de brug gesitueerd is die het einde markeert van het meer. Aan de noordoever, net ten oosten van diezelfde brug ligt Onich dat aan het grotere Loch Linnhe ligt. Dat staat direct in verbinding met de zee. Aan het oostelijke uiteinde van Loch Leven ligt het dorpje Kinlochleven. Daar komt de bekende meerdaagse wandelroute de West Highland Way langs. Vanuit dit dorp vertrekt de wandelaar voor de laatste lange etappe naar het stadje Fort William. U zult dit gebied vooral willen bezoeken vanwege de mooie natuur maar iets verder weg zijn nog enkele andere bezienswaardigheden te vinden, namelijk Castle Stalker, de Kinlochlaich House Gardens en in Fort William het West Highland Museum en de Ben Nevis Distillery, een whiskystokery.


Wandelen in Glen Coe

Er zijn vele mogelijkheden om dit gebied te wandelen. Vanuit Kinlochleven kunt u bijvoorbeeld de West Highland Way wandelen, de meerdaagse wandelroute door de westelijke hooglanden van Schotland. Daarnaast zijn er vele andere routes in het gebied zoals langs of in de buurt van Loch Leven of bijvoorbeeld zwaardere routes bergop naar bijvoorbeeld Bidean Nam Bian, Buachaille Etive Mor en de Pap of Glencoe. Hier in Glen Coe - behoorlijk dichtbij het bezoekerscentrum - kunt u een route van 3 km wandelen die u door een deels bosrijk landschap rond de heuvel An torr leidt. Onderweg kun je halt houden in de pub The Clachaig Inn. Daar kunt u ook overnachten.

➦ Meer info: West Highland Way | Wandelroutes Glencoe & Kinlochleven


Pub walk: An Tor en de Clachaig Inn (99)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Hier in Glen Coe - behoorlijk dichtbij het bezoekerscentrum - kunt u een route van 3 km wandelen die u door een deels bosrijk landschap rond de heuvel An torr leidt. Onderweg kun je halt houden in de pub The Clachaig Inn. Daar kunt u ook overnachten. Kijk daarvoor hieronder. Leuk om te weten voor de Harry Potter fans: Echt vlakbij vindt u de filmset van Hagrid's Hut, althans de natuurlijke locatie die overblijft want het bouwwerk staat er uiteraard niet meer.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)

➦ Overnachten: The Clachaig Inn
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers