De kathedraalstad Exeter in Devon - Zuidwest Engeland

Mooie straat in de stad, Engeland Exeter in Devon, Engeland Exeter Cathedral in Devon, Engeland hotels boeken via GBLExe Estuary in Devon, Engeland Exmouth in Devon Powderham Castle in Devon Dartmoor in Devon

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe stad Exeter in Devon, Engeland

Exeter is een mooie stad in het graafschap Devon en heeft meer dan 100 duizend inwoners. De grote historische trekplijster is de imposante middeleeuwse kathedraal. In 1688 hield Willem de Derde (van Oranje) hier nog een belangrijk speech. Voor de invasie van Engeland door de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden ging het leger namelijk eerst aan land in Brixham. Toen de troepen door het binnenland marcheerden ging Willem naar Exeter Cathedral en sprak daar zijn vredelievende intenties uit vanaf de prachtige houten Bishop's Throne. Een paar maand later werd hij samen met zijn Engelse vrouw Mary gekroond tot Koning en Koningin van Engeland, Schotland en Ierland.

In de stad zijn nog enkele monumenten en musea. U vindt hier namelijk een historisch gildehuis, de oude St Nicholas Priory, de Northernhay Gardens en het Royal Albert Memorial Museum. Het centrum is de moeite waard maar een klein eindje verderop bij de rivier kunt u ook een kijkje nemen bij de Exeter Quays. Hier aan de kade vindt u verschillende eettentjes, het historische Customs House dat onder andere dienst doet als bezoekerscentrum en u kunt een wandeling maken langs het water.

Daarnaast ligt niet ver ten westen van hier de natuur van het Dartmoor National Park en verder naar het noorden het nationale park Exmoor. Ook de mooie kustgebieden in het zuiden van Devon liggen in de buurt en zijn met het openbaar vervoer goed te bereiken. Als u van antiek houdt dan kunt u het stadje Honiton bezoeken want dat is plaats met veel antiekzaken. U kunt er ook zo met de trein heen. Er is een reisverslag beschikbaar over een trip door Devon en Cornwall inclusief deze stad. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Exeter.

Exeter ligt aan de rivier de Exe en gaat pal ten zuiden van de stad over in de Exe Estuary, de brede inham die kilometers verder uitmondt in zee ter hoogte van Dawlish Warren (west) en Exmouth (oost). Aan en rond het noordelijke deel van het estuarium (dus vlakbij de stad) bevinden zich vier natuurreservaten van de vogelbescherming (de RSPB) dus als u een vogelaar bent dan is deze streek leuk om mee te pakken als u dit deel van het land bezoekt. Zoals u op de interactieve kaart kunt zien liggen twee bij het stadje Topsham en daar kunt u ook zo per trein heen. Aan beide kanten van het estuarium rijdt er namelijk een trein naar de kust.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Vindt u dit een fijne website?

Als u hier op de pagina een button aanklikt om bijvoorbeeld een hotel te boeken dan wordt u gelijk doorgeleid naar booking.com. Op die manier verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Als u het fijn vindt om op deze website rond te kijken dan kunt u zodende uw waardering laten blijken zonder dat u het voor u duurder wordt. Deze inmiddels zeer uitgebreide website is reclamevrij en dat probeer ik graag zo te houden.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Het voordeel van hier boeken

Het is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

U beloont Groot-Brittannië Liefhebbers zonder dat het u extra geld of moeite kost.Hartelijk dank en alvast heel veel plezier in Groot-Brittannië!


logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuidwest Engeland

→ Badplaatsen, steden en dorpen in Zuidwest EngelandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Engeland
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers