Het stadje Evesham in Worcestershire - Engeland

Evesham in Worcestershire, Cotswolds Boeken De tuin van Hidcote in Worcestershire, Engeland Bretforton in Worcestershire Tewkesbury in Gloucestershire, Cotswolds Cheltenham in Gloucestershire, Cotswolds Broadway in de Cotswolds, Engeland Chipping Campden in Gloucestershire, Cotswolds Sudeley Castle in Winchcombe, Engeland Stratford-upon-Avon in Warwickshire,  Engeland Worcester Cathedral in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHouten vakwerkhuis in het stadje Evesham in Worcestershire, Engeland

Evesham is een niet al te groot stadje in het graafschap Worcestershire, gelegen aan de rivier de Avon. Het heeft ongeveer 23 duizend inwoners en stamt uit de middeleeuwen. Er zijn ook de nodige mooie houten vakwerkhuizen te zien uit die periode (en later). De Battle of Evesham is één van de bekende slagen uit de Engelse Middeleeuwen en daar kunt u ook een korte route van lopen door het stadje. Er is één echte attractie, namelijk het Almonry Museum dat vertelt over de geschiedenis van deze plaats en dat tevens gevestigd zit in een mooi, deels houten 14e eeuws pand. Bij de rivier vindt u Abbey Park, het openbare park.

Evesham ligt overigens pal ten noorden van de Cotswolds, een schitterend landelijk gebied dat bekend staat om haar vele mooie dorpen en stadjes. In de buurt van het stadje vindt u bijvoorbeeld mooie plaatsen als Chipping Camden, Broadway en Tewkesbury. Maar ook kunt u Stratford-upon-Avon, het geboortestadje van William Shakespeare bezoeken. Daar kunt u meerdere aan hem gerelateerde houten vakwerkhuizen bezichtigen waaronder zijn eigen geboortehuis. De kathedraalstad Worcester ligt ook behoorlijk in de buurt net als enkele landgoederen en tuinen. Denk aan Croome Court, Ragley Hall en de tuinen van Hidcote. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Evesham.


De locatie van Evesham

Enkele bestemmingen in de buurt

Chipping Campden Broadway Stratford

Mogelijkheden om naar Evesham te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Evesham te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Evesham duurt daarna nog ongeveer 3,5 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ook ongeveer 3,5 uur rijden. Het stadje heeft overigens een treinstation en vanaf hier kunt u bijvoorbeeld direct naar Londen, Worcester, Oxford en Moreton-in-Marsh (Cotswolds). Er rijden ook bussen, zo kunt u onder andere naar Tewkesbury, Stratford-upon-Avon en Broadway.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Warwickshire en Worcestershire
→ Hotels en vakantiehuizen in Warwickshire en Worcestershire