Het oude kathedraalstadje Ely in Cambridgeshire

Het stadje Ely in Cambridgeshire, Engeland Ely Cathedral in Cambridgeshire hotel boeken via GBL Wicken Fen in Cambridgeshire, Engeland Cambridge in Engeland Houghton Mill in Cambridgeshire, Engeland Oxburgh Hall in Norfolk, Engeland Peterborough Cathedral in Cambridgeshire Lincolnshire Fens in Engeland

Informatie en hotelsDe kathedraal van Ely in Engeland


Ely is een mooi historische stadje in het graafschap Cambridgeshire, oost Engeland. Het is omgeven door een vlak landschap en heeft ongeveer 20 duizend inwoners. De grote trekpleister is de imposante middeleeuwse kathedraal die hier ooit door de binnengevallen Noormannen gebouwd is. Dit magnifieke bouwwerk is ook gebruikt als filmlocatie voor tv-serie The Crown. Hier werd in de serie het huwelijk voltrokken tussen Queen Elizabeth en Prince Philip. Daarnaast is het stadje ook de voormalige woonplaats van één van Engeland's bekendste historische figuren, namelijk Oliver Cromwell. De man was een 17e eeuwse parlementariër, puritein en militair leider en zette de toenmalige koning Charles I af. Hij werd daarna Lord Protector of the Commonwealth. Naast Ely Cathedral kunt u het Cromwell House (waar de man vroeger woonde) en ook het plaatselijke museum bezoeken. In de kathedraal bevindt zich overigens ook het Stained Glass Museum (glas in rood ramen).

Buiten het stadje zijn uiteraard nog meer bezienswaardigheden waaronder Anglesey Abbey, het National Horse Racing Museum en natuurlijk de historisch universiteitsstad Cambridge. Die stad kunt u snel middels een directe treinverbinding bereiken. Als u van natuur houdt dan kunt u in dit gebied ook Wicken Fen bezoeken, het oudste natuurreservaat van het land. Dit is een wereld van water, riet, wilde bloemen, vogels, libellen maar ook wandel -en fietspaden. Iets verder weg vindt u het grotere Thetford Forest Park. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Ely.


Pub walk: Wicken Fen en The Maids Head (46)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Niet ver hiervandaan in en rond het water -en riet rijke natuurreservaat Wicken Fen kunt u een route lopen van 12 km. Onderweg kun je halt houden in de van oorsprong 18e eeuwse pub de Maids Head in Wicken maar gedurende de wandeling kun je ook een pistop maken aan de rivier Cam in de apart genaamde Five Mills From Anywhere No Hurry Inn.

Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Ely

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Ely te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Ely duurt daarna nog minimaal 1,5 uur. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. U kunt hier ook komen met de trein. Voorbeelden van directe bestemmingen zijn Stansted Airport, Peterborough, King's Lynn, Norwich, Bury St Edmunds en het redelijk nabij gelegen Cambridge.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Essex en Cambridgeshire
→ Steden, stadjes en dorpen in Essex en CambridgeshireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Essex en Cambridgeshire

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers