Dublin - de hoofdstad van Ierland

De stad Dublin in Ierland Hoofdstad Dublin in Ierland Museum of Modern Art in Dublin, Ierland Dublin Castle in Ierland Custom House in Dublin, Ierland Trinity College in Dublin, Ierland hotels boeken via GBLHowth in County Dublin, Ierland Dun Laoghaire in County Dublin, Ierland Wicklow Mountains National Park in Ierland Powerscourt House in County Wicklow, Ierland Badplaats Bray in County Wicklow, Ierland Malahide Castle in County Dublin, Ierland

Informatie over deze bestemmingDe stad Dublin in Ierland

Dublin is de hoofdstad van Ierland. Het ligt aan de oostkust van het land en heeft ongeveer een miljoen inwoners. Het is daarmee verreweg de grootste plaats van het land. Er zijn zeer veel mooie gebouwen en bezienswaardigheden te bezoeken, vaak van historische aard zoals bijvoorbeeld de verschillende stijlvolle staatsgebouwen, de kathedraal, het stadhuis en Dublin Castle. Daarnaast zijn er ook meerdere grote musea waaronder de National Gallery, het National History Museum en het Irish Museum of Modern Art. Het Dublin Writers Museum heeft haar deuren overigens in 2022 gesloten. Bezienswaardigheden van andere aard zijn bijvoorbeeld de brouwerij van Guiness en de whiskystokerij van Jameson. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in Dublin. Een vakantie in Dublin betekent niet dat u alleen maar gebouwen en musea hoeft te bekijken want aan de randen van de stad vindt u ook gebieden waar u u kunt wandelen zoals het strand in het oosten, het grote Phoenix Park en de dierentuin in het westen en iets verder weg de Dublin Mountains in het zuiden.


De reis naar Dublin

Dublin is uiteraard goed te bereiken. U kunt er met het vliegtuig heen. De luchthaven ligt even ten noorden van de stad. Ook heeft de stad een haven waar veerboten arriveren vanuit Noord Wales en Noord Engeland. Een eind verder naar het zuiden in Rosslare bevindt zich overigens ook een haven waar veerboten vanuit Groot-Brittannië aankomen en wel vanuit Zuidwest Wales. Daarnaast vindt u in het centrum van de stad ook enkele treinstations (waaronder Heuston en Connolly) vanwaar u alle kanten uit kunt, bijvoorbeeld naar Belfast in het noorden, Galway in het westen, Cork in het zuidwesten en plaatsen als Dun Laoghaire en Rosslare verder naar het zuiden. Meer informatie:

Hoe kom ik vanuit Nederland of België in Ierland?


Gaelic Football, hurling, voetbal en rugby

Ierland is qua sporten deels hetzelfde als de landen van het Verenigd Koninkrijk maar deels ook zeer verschillend. Twee van de meest populaire sporten zijn namelijk Gaelic Football en Hurling, typisch Iers. Het grootste stadion van het land (capaciteit 82 duizend) is daar zelfs voor gereserveerd. Dat heet Croke Park en bevindt zich in het noorden van Dublin. Daar zit ook het museum van de GAA (Gaelic Athletic Association). In het zuidoostelijke deel van de stad staat nog een fantastisch stadion, qua capaciteit (bijna 52 duizend) de tweede van het land en dat heet het Aviva Stadium. Daar wordt gevoetbald door de Ierse nationale ploeg en rugby gespeeld. Ierland is één van de betere rugbynaties in de wereld en zijn jaarlijks te zien als ze in het voorjaar de Six Nations betwisten. Die vinden in 2020 plaats op zaterdagen en zondagen in de periode 1 februari - 14 maart.

Six Nations | Speelsteden in Groot-Brittannië en sportevenementen

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers