Dartmouth, Kingswear en de Dart Estuary - South Devon

Dartmouth in South Devon Dart Estuary in South Devon Dartmouth Steam Railway in South Devon Dartmouth Castle in South Devon hotels boeken via GBLKingswear in South Devon Blackpool Sands in South Devon Agatha Christie's Greenway House in Devon Salcombe in South Devon Brixham in Devon Torquay in Devon, Engeland Totnes in Devon Dartmoor in Devon

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe kade van Dartmouth in South Devon, Engeland

Dartmouth is een mooi kuststadje aan het water en vlakbij zee. Het ligt namelijk aan de Dart Estuary, tegenover het kleinere Kingswear. Deze plaatsen bevinden zich in de Area of Outstanding Natural Beauty genaamd South Devon waar u ook nog eens prima kunt wandelen, bijvoorbeeld over de kustpaden maar ook langs de rivier. In deze plaats kunt u ook een paar oude gebouwen bezichtigen, namelijk Dartmouth Castle en Bayard's Cove Fort en in de buurt zijn ook nog enkele mooie bezienswaardigheden te vinden, namelijk het stijlvolle huis met tuin genaamd Coleton Fishacre en ook Greenway House, het voormalige vakantiehuis van de beroemde schrijfster Agatha Christie. U kunt ook een ritje maken met een oude stoomlocomotief vanuit Kingswear dat recht tegenover Dartmouth gesitueerd is en Paignton. Die wordt verzorgd door de Dartmouth Steam Railway and River Boat Company. Ook kunt u meegaan op een lange riviercruise op de Dart. Die boottocht brengt u verder stroomopwaarts naar het stadje Totnes.

Een eindje ten zuiden van Dartmouth kunt u behalve wandelen ook aan het strand vertoeven, namelijk bij Blackpool Sands, een relatief klein beschut strand (van kiezelsteentjes) aan een baai, omgeven door kliffen en bomen. Er zijn ook faciliteiten zoals wc's, eet -en drinkgelegenheden. Hier vlakbij vindt u nog een smalle strook strand (Slapton Sands), onderdeel van het Slapton Ley Nature Reserve. Dit gebied - het South Hams District in South Devon - werd ook gebruikt als filmlocatie voor de BBC tv-serie The Coroner. Zo is er gefilmd hier in Dartmouth maar bijvoorbeeld ook in plaatsen als Totnes en Torquay. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in dit prachtige plaatsje aan de riviermonding.


Wandelen in Dartmouth

Deze plaats ligt aan het South West Coast Path, een prachtige meerdaagse wandelroute langs de kusten van zuidwest Engeland. Daarnaast zijn er uiteraard ook mooie kortere wandelingen in en rondom Dartmouth te maken.

Meer info: South West Coast Path | Rondje Dartmouth (verslag) | Routes rond de Dart Estuary
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Vindt u dit een fijne website?

Als u hier op de pagina een button aanklikt om bijvoorbeeld een hotel te boeken dan wordt u gelijk doorgeleid naar booking.com. Op die manier verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Als u het fijn vindt om op deze website rond te kijken dan kunt u zodende uw waardering laten blijken zonder dat u het voor u duurder wordt. Deze inmiddels zeer uitgebreide website is reclamevrij en dat probeer ik graag zo te houden.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Het voordeel van hier boeken

Het is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

U beloont Groot-Brittannië Liefhebbers zonder dat het u extra geld of moeite kost.Hartelijk dank en alvast heel veel plezier in Groot-Brittannië!


logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuidwest Engeland

→ Badplaatsen, steden en dorpen in Zuidwest EngelandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Engeland
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers