Chipping Campden in de Cotswolds - Gloucestershire

Het landschap rond Chipping Campden in Gloucestershire, Cotswolds Het stadje Chipping Campden in Engeland Het dorp Chipping Campden in de Engelse Cotswolds Broadway in de Cotswolds, Engeland De tuin van Hidcote in Worcestershire, Engeland Lavendelvelden in Snowshill, Cotswolds Snowshill Manor in de Cotswolds Blockley in Gloucestershire, Cotswolds Batsford House and Arboretum, Cotswolds Herfst in Ebrington, Cotswolds Sudeley Castle in Winchcombe, Engeland

Informatie over deze bestemmingLandschap rond Chipping Campden in Engeland

Chipping Campden is een klein stadje in het graafschap Gloucuestershire, qua inwoners lijkt het eigenlijk meer op een dorp want het heeft maar zo'n twee duizend inwoners. Het is echter een markstadje met een gezellig drukke high street. Het oude Engelse woord 'chipping' betekent ook 'markt'. Al sinds de middeleeuwen speelt deze plaats een rol in de streek want het was ooit één van de centra in de wolhandel hier. In dit gebied werden namelijk veel schapen gehouden. Deze plaats bevindt zich in het noorden van de Cotswolds, een zeer schilderachtig gebied qua plaatsjes en ook mooie veelal licht heuvelachtige landschappen. Naast het mooie land zijn er in de buurt ook behoorlijk veel mooie historische bezienswaardigheden en tuinen te bezichtigen. In Chipping Campden zelf vindt u de Court Barn, Museum of Craft & Design. Het museum staat hier omdat aan het begin van de 20e eeuw Chipping Campden een belangrijke plek werd voor de Arts & Crafts beweging. Meer dan honderd volgelingen (ambachtslieden) van William Morris - de grondlegger van de beweging - kwamen in dit stadje te wonen en werken. Deze mensen wilden op een ambachtelijke manier en met eenvoudig design mooie dingen vervaardigen. Het huis van Morris is overigens te bezichten vlakbij Lechlade in Oxfordshire. Dat heet Kelmscott Manor, ongeveer drie kwartier rijden van hier.

Vlakbij Chipping Campden is nog veel meer te zien. Zo kunt u naar de huizen Bourton House en Snowshill Manor, en de tuinen Hidcote en Kiftsgate Court. In Snowshill zijn in de zomer ook prachtige lavendelvelden te zien. U kunt de velden van de boerderij -en distilleerderij in de zomermaanden (juni - augustus) bezoeken. Ook in de buurt vindt u het dorpje Blockley, een belangrijke opnamelocatie voor de tv-serie Father Brown. Als u er heen wandelt dan komt u ook door het fraaie gehucht Broad Campden. In het nabijgelegen en zeer mooie dorp Broadway kunt u zelfs op de stoomtrein stappen voor een rit door de Cotswolds. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Chipping Campden.


Wandelen in Chipping Campden

Deze plaats ligt aan een meerdaagse wandelroute, namelijk de Cotswold Way. In de wandelverslagen hieronder kunt u enkele routes (onder andere) in dit gebied bekijken waarbij u ook verschillende mooie dorpjes in de omtrek zult tegenkomen. Kijk hier voor het verslag van die reis en ook een idee voor een herberg in dit gebied, vlakbij Chipping Campden. Hier niet ver vandaan is er ook een route van 16 km te volgen via het dorpje Bretforton in Worcestershire en dat traject gaat over Dover's Hill hier in de Cotswolds. Onderweg kun je halt houden in de 15e eeuwse pub The Fleece Inn in Bretforton. Net als tal van historische huizen, landgoederen en natuurgebieden wordt deze pub ook door de National Trust geconserveerd.

Wandelverslagen Cotswolds | Cotswold Way
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers