De stad Bristol in Zuidwest Engeland

De rivier de Avon in het centrum van de stad Bristol in Engeland Bristol in Engeland Brunel's Great Bristol in Engeland Bristol Cathedral in Zuid Engeland Clifton Suspension Bridge in Engeland hotels boeken via GBLHistorische brug van de stad Bath in Somerset, Engeland Blaise Hamlet in Engeland Het landgoed Tyntesfield in Somerset, Engeland Clevedon Pier in Engeland Cheddar Gorge in de Mendip Hills, Somerset Dyrham Park in Gloucestershire, Cotswolds Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds

Informatie over deze bestemmingDe kathedraal van de stad Bristol in Engeland

Bristol is de grootste stad van zuidwest Engeland. Het was altijd één van de belangrijkste havensteden van Engeland en ligt vlakbij de Severn (kust). Daarnaast ligt het ook aan de rivier de Avon waar in het westen de grote Clifton Suspension Bridge over een diepe kloof ligt. Bij deze iconische brug vindt u ook een bezoekerscentrum en vlakbij tevens een klein natuur -en recreatiegebied van de National Trust, namelijk het Leigh Wood. In de stad zelf varen waterbussen over deze rivier, die bij verschillende haltes stoppen. Bristol is tegenwoordig een hippe stad en iemand die ook zeker verantwoordelijk is voor die status is de graffitikunstenaar Banksy. Deze mysterieuze en wereldberoemde inwoner van de stad (althans daar gaan we vanuit) wiens identiteit niet bekend is heeft hier met name in zijn beginperiode tal van muurschilderingen gemaakt die je verspreid over de stad kunt vinden. Bekijk hier de locaties van Banksy muurschilderingen.

In het centrum kunt u ook enkele musea bezoeken waaronder de M Shed en het historische schip genaamd Brunel's SS Great Britain. Ook kunt u de Bristol Cathedral en het Georgian House Museum bezichtigen. De dierentuin van de stad - één van de oudste van het land - bestaat sinds september 2022 niet meer. Die heeft haar deuren vanwege de financiën helaas moeten sluiten. Als u wilt zien hoe bier gebrouwen wordt, ga dan kijken bij de Bristol Beer Factory. Bekijk wat betreft bier ook deze pagina over bierbrouwerijen in Engeland.

Buiten Bristol is vanzelfsprekend meer te zien. Wat te denken van de stijlvolle stad Bath dat meerdere historische attracties heeft en dat daardoor tot het werelderfgoed behoort. Ook kunt u rondtoeren in de landelijke natuur van de Cotswolds waar u een hele batterij pittoreske dorpjes zult zien. De Mendip Hills in Somerset zijn ook niet ver weg, net als het neogothische landhuis Tyntesfield en het pittoreske gehucht Blaise. Bij de zee vindt u onder andere de pier van Clevedon en daar vlakbij Clevedon Court, een huis van de National Trust. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartementen in Bristol.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers