Belfast - hoofdstad van Noord-Ierland

De stad Belfast in Noord-Ierland Hoofdstad Belfast in de nacht, Noord-Ierland Het museum over de Titanic in Belfast, Noord-Ierland Belfast Castle in Noord-Ierland Het parlement Stormont in Noord-Ierland hotel boeken via GBL Mount Steward in County Down, Noord-Ierland Carrickfergus Castle in Noord-Ierland Het kuststadje Bangor in Noord-Ierland De Mourne Mountains in County Down, Noord-Ierland

Informatie, hotels en appartementenDe stad Belfast in Ulster

Belfast is de hoofdstad van Noord-Ierland. Het heeft ongeveer 300 duizend inwoners en ligt vlakbij zee. U kunt er een aantal mooie historische gebouwen zien waarvan een aantal te bezoeken zijn, zoals de kathedraal en het stadhuis. Daarnaast zijn er ook enkele musea waaronder het Ulster Museum en Titanic Belfast. De stad is namelijk de plek waar het beroemde cruiseschip de Titanic gemaakt is. Even buiten het centrum is overigens nog meer te zien. Denk aan de parlementsgebouwen, het Cave Hill Visitor Centre (bij Belfast Castle), Malone House en de mooie natuurlijke Lagan Valley. Deze regio is verreweg het dichtstbevolkte gebied in Noord-Ierland. Zo zit de hoofdstad zowat vast aan plaatsen als Carrickfergus en Lismore en ligt het vlakbij Newtownards aan Strangford Lough en de badplaats Bangor aan de kust.

Strangford Lough is een bijna geheel door land omgeven zeemeer dat de status heeft van Area of Outstanding Natural Beauty. Het is een plek waar ook veel vogels overwinteren. Verder weg vindt u de Mourne Mountains, een berggebied met dezelfde status. Voorbeelden van bezoekersattracties in de weide omtrek rond Belfast zijn Mount Steward, Castle Ward, Carrickfergus Castle en de Rowallene Garden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in de hoofdstad van Noord-Ierland.

De reis naar Belfast

Belfast is op verschillende manieren goed bereikbaar. Het heeft een eigen internationale luchthaven dat overigens een eind ten westen van de stad gesitueerd is. Ook heeft de stad een haven waar veerboten vanuit Schotland en Engeland arriveren. Er is uiteraard ook een treinstation aanwezig vanwaar u bijvoorbeeld naar (London)Derry in het noordwesten en Dublin (hoofdstad van Ierland) in het zuiden kunt reizen. Meer informatie:

Hoe kom ik vanuit Nederland of Belgiƫ in Noord-Ierland?


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Enkele bestemmingen in de regio

Terug naar:

→ Alles over Down en Antrim
→ Hotels en vakantiehuizen in Down en Antrim
© 2012-2021 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers