Oxfordshire Cotswolds en het noorden van Gloucestershire

Broadway Tower in de Cotswolds, Engeland Het dorp Chipping Campden in de Engelse Cotswolds De tuin van Hidcote in Worcestershire, Engeland Het stadje Burford in Oxfordshire, Engeland Blenheim Palace in Woodstock, Oxfordshire Oxford in Oxfordshire Engeland Stratford-upon-Avon in Warwickshire, Engeland

De noordelijke Cotswolds, Oxford en Stratford-upon-Avon

Deze pagina beperkt zich tot het noordelijke gedeelte van de Cotswolds, één van 's land meest schilderachtige gebieden met karakteristieke honingkleurige cottages. Er zijn tal van prachtige plaatsjes en het land is overwegend licht heuvelachtig, soms relatief vlak. Het gebied bestrijkt meerdere graafschappen waaronder een groot gedeelte van Gloucestershire en het westelijke deel van Oxfordshire. In het hart van het gebied ligt het Venetië van de Cotswolds en dat is Bourton-on-the-Water. Die bijnaam is wel erg overdreven maar het is zeker een mooi plaatsjes dat ook erg druk kan zijn in de zomer vanwege haar populariteit. Vlakbij ligt het kleinere maar net zo mooi Lower Slaughter. Ten noorden van hier bevindt zich een hele batterij prachtige kleine stadjes en dorpen op korte afstand van elkaar. Dat zijn (in willekeurige volgorde) de marktstadjes Stow-on-the-Wold en Chipping Campden, de pittoreske dorpen Broadway en Snowshill en Blockley, het plaatsje waar de kerk van Father Brown, een tv-serie die zich fictioneel afspeelde in de jaren '50. Niet ver ten noorden van het gebied ligt overigens Stratford-upon-Avon, het geboortestadje van Shakespeare, gesitueerd in het graafschap Warwickshire.

Wandelen kan in het gebied ook heel erg goed. Er zijn tal van paden waaronder die van de Cotswold Way waarvan het startpunt (of eind) te vinden is in het net al genoemde Chipping Campden. Die route komt ook langs het iconische Broadway Tower. In het nabij gelegen Snowshill zijn in de zomermaanden ook lavendelvelden te bekijken. Dat is een boerderij maar tegelijk een bezoekersattractie. In deze streek kunt onder andere ook Hidcote bezoeken, één van de mooiste tuinen in het gebied. De net genoemde plaatsen liggen in Gloucestershire, behalve Broadway dat net in Worcestershire gelegen is. Oxfordshire heeft ook stukje van de Cotswolds binnen haar grenzen. Een fraai stadje in die streek is Burford en even verderop Woodstock. Daar aan de rand ligt één van de meest imposante landgoederen van Engeland en dat is Blenheim Palace, tevens de plek waar Winston Churchill zijn jeugdjaren doorbracht. De zeer bekende stad van Inspector Morse en Lewis kunt u uiteraard ook bezoeken. Oxford heeft namelijk niet alleen een universiteit van wereldklasse maar ook mooie gebouwen, botanische tuinen en en vele musea. Kijkt u hier als u meer wilt lezen over het zuidelijke deel van de Cotswolds. Denk aan plaatsen als Bath, Castle Combe en de steden van Gloucestershire.

De interactieve kaart van de Cotswolds

U ziet hier de kaart van de Cotswolds Area of Outstanding Natural Beauty. Het noordelijke deel bevindt zich in delen van de graafschappen Gloucestershire, Oxfordshire, Warwickshire en Worcestershire.

legenda van kaart

Plaatsen om te gaan kijken en/of overnachten


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers