De West Country in Engeland

South Devon in de West Country St Michael's Mount in Cornwall Selworthy in Somerset, Exmoor De haven van Lyme Regis in Dorset, Zuid Engeland Painswick in Gloucestershire, Cotswolds

Het zuidwesthoek van Engeland

De West Country is een term die je nog veelvuldig in Engeland zult tegenkomen. Het is ietwat verwarrend omdat het niet het westelijke deel van Groot-Brittannië aangeeft want dat is Wales, ook niet het westelijke deel van Engeland maar het zuidwestelijke deel. Laten we zeggen: het westelijke deel ter hoogte van Londen. Het is een vrij divers gebied qua landschap en kust want het herbergt landelijke gebieden met heuvels en ook kustgebieden met kliffen, stranden en diep ingesneden riviermondingen. Die mooie kusten vindt u met name in de graafschappen Dorset, Devon, Cornwall en ook een stuk Somerset. Net als met enkele andere historische topografische benamingen is het niet altijd even duidelijk waar officeel de grenzen worden gesteld maar grofweg zal het verhaal dat u hier leest kloppen.

Mooie landelijke gebieden zijn er in de gehele West Country te vinden, dus ook zeker in de meer landinwaarts gesitueerde graafschappen en dat zijn Wiltshire en Gloucestershire. In dat laatste graafschap bevindt zich een groot deel van de schilderachtige Cotswolds, befaamd om haar dorpjes. Die streek ligt voor een kleiner deel ook in Wiltshire. De grote stad Bristol (grootste in het zuidwesten) wordt ook tot de West Country gerekend. Lees hieronder verder over de gebieden. New Forest en Isle of Wight behoren niet tot het 'West Land' maar zijn op de website nu eenmaal ingedeeld bij het aangrenzende Dorset. Bristol is op de website ingedeeld bij zowel Somerset en ook bij de Cotswolds.

Meer informatie

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers