Werelderfgoed - Kastelen van King Edward

Caernarfon Castle in Noord Wales Conwy Castle in Snowdonia, Wales Beaumaris Castle op Anglesey, Wales Harlech Castle in Snowdonia, Wales

Informatie

Deze World Heritage Site is geen enkele locatie maar ook geen gebied. Het bestaat uit vier verschillende laat middeleeuwse kastelen in het noorden van Wales. Het zijn de kastelen Harlech, Beaumaris, Conwy en Caernarfon. De bouwwerken zijn in de 13 eeuw vervaardigd op bevel van King Edward 1, koning van Engeland, ter verdediging tegen en intimidatie van lokale krijgsheren en prinsen van Wales. Ze zijn allemaal te vinden aan zee. Deze koning is ook bekend onder de bijnamen 'Long Shanks' en 'Hammer of the Scots'. Dit komt a) vanwege zijn gestalte en b) vanwege zijn (aanvankelijk) succesvolle oorlog met Schotland. Dat was de periode na de verovering van Wales.

De kastelen staan allen in noordwest Wales. Harlech, Caernarfon en Conwy liggen alle drie net in of net buiten het Snowdonia National Park. Het kasteel van Beaumaris staat aan de zuidoostkust van het grote eiland Anglesey, dat overigens met het vasteland verbonden is middels een brug. Op het vorige tabblad ziet u naast de gebouwen ook de verschillende vakantiebestemmingen in de regio staan. Ze staan niet allemaal op de kaart.

Het gebiedMogelijke vakantiebestemmingen

Conwy Llandudno Portmeirion

Caernarfon groen vlak Isle of Anglesey
Terug naar:

→ Werelderfgoed in Groot-Brittannië
→ Info over noord Wales