Wandelkaarten voor Engeland, Wales en Schotland

OS Explorer Map voor Engeland en Groot-Brittannië Papieren wandelkaart voor Engeland en Groot-Brittannië OS Maps App voor Engeland en Groot-Brittannië OS wandelgids voor Engeland en Groot-Brittannië Bewegwijzering langs een Engelse wandelroutes Bewegwijzering langs een Engelse wandelroutes

Wandelkaarten en wandelgidsen kopen voor Groot-Brittannië

Groot-Brittannië is een écht wandelland. Overal in Engeland, Wales en Schotland zijn tal van wandelpaden die u kunt volgen. Dus u kunt vele mooie wandelingen maken en zelfs allerlei meerdaagse wandelroutes volgen. Verspreid over de website kunt u informatie vinden over allerlei geschikte gebieden waar u kunt wandelen. Denk aan de nationale parken en de Areas of Outstanding Natural Beauty die samen een groot oppervlak van het eiland in beslag nemen. De voorbeelden zijn legio, bijvoorbeeld één van deze 48 wandelroutes in Groot-Brittannië. Voor elk gebied zijn er wandelgidsen te koop waarin verschillende mooie routes vermeldt staan en dat geld ook zeker voor de National Trails, de meerdaagse routes. Dat is niet alles want het mooie is dat er voor elk denkbaar gebied er zeer gedetailleerde wandelkaarten te koop zijn. Dat zijn kaarten van de Ordance Survey (OS). Er zijn versies met een roze/paarse cover en met een oranje. De oranje versie - de Explorer Map - is de kaart die u nodig heeft. Hier rechts ziet u een voorbeeld van zo'n kaart. Die is van een deel van het Peak District Natioanal Park. Dergelijke kaarten zijn er dus werkelijk van elke streek. U kunt de kaarten oa. aanschaffen bij de Britse tak van amazon maar hieronder kan het ook via de link die u leidt naar een Nederlandse website van een gespecialiseerde wandelgidsen -en kaartenverkoper.

De paarse variant van OS is minder gedetailleerd en daardoor meer geschikt voor fietsen of rondtoeren met de auto. Hier rechts zie u ook daarvan een voorbeeld. Dat is een Landranger kaart. Het voorbeeld hiernaast is van een gebied in het zuidwesten van Engeland, een streek binnen het graafschap Devon maar ook dergelijke kaarten zijn er weer voor letterlijk elke streek binnen Groot-Brittannië. Hieronder kunt u op het Britse Amazon tal van Explorer kaarten van de Ordance Survey aanschaffen. OS verkoopt overigens ook prima wandelgidsen waar per gebied veel rondwandelingen(circular walks) in vermeldt staan. Dat zijn de zogenaamde Pathfinder wandelgidsen. Misschien dat u op dat vlak ook nog interesse heeft voor deze gids met pubwandelingen langs National Trust locaties en gebieden.

OS Explorer Maps

OS Pathfinder Guides


Online aanschaffen bij een gespecialiseerde Nederlandse boek -en kaartenhandel? Kijk hier:

Koop wandelkaarten en wandelgidsen


Wandelapps

De net genoemde OS Explorer Maps hebben een heel handige extra mogelijkheid en dat is dat er bij elke kaart een gratis bijgevoegde mobiele versie (voor de smartphone) zit. Let op het blauwe logo op de betreffende kaart. Eerst dient u gratis de App 'OS Maps' te downloaden. Daarna volgt u de stappen om per Explorer Map de kaart te downloaden op uw telefoon. Eenvoudig en zeer handig tijdens het wandelen want op die app ziet u ook uw locatie. Het werkt namelijk met GPS en die is niet afhankelijk van het signaal van uw smartphone. Het werkt op basis van het satelietsignaal dus zelfs als u niet kunt bellen dan nog is uw positie zichtbaar op de kaart. De OS Maps App biedt daarnaast de mogelijkheid om zelf routes te maken.

Opmerking: de app is een prachtig hulpmiddel maar neem tijdens het wandelen ten alle tijden de papieren wandelkaart ook mee. Tevens is het zeer aan te raden vóór het wandelen de route goed te bestuderen. Goede wandelschoenen, geschikte wandelkleding, eten en drinken zijn vanzelfsprekend ook zaken om rekening mee te houden. Dit geldt uiteraard met name als u langere wandelingen gaat ondernemen.

Wandelen tijdens de vakantie?

Op de website kunt u tal van vakantiebestemmingen vinden, vele prachtige gebieden in Groot-Brittannië waar je uitstekend kunt wandelen. Gebruik de menu's boven en beneden om de regionen te bestuderen. Het is echter ook mogelijk om een vakantieplan op maat aan te vragen voor een vakantie of rondreis in Engeland, Schotland en/of Wales. Ik kan geen wandelvakantie in elkaar zetten waarbij je elke dag van bestemming naar bestemming loopt maar wel een vakantie waarbij u vanuit een bepaalde bestemming (en/of) in de buurt mooie wandelroutes kunt wandelen. Telkens zal ik ook vermelden welke wandelkaarten van OS u elke nodig heeft.

Wandelaar in het Lake District
vlak

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers