Golfbanen in Engeland, Wales en Schotland

Golfbaan in Engeland

Golven in Groot-Brittannië

Golf is in Groot-Brittannië best een populaire bezigheid. Dat moet ook haast wel als je het aantal golfbanen in Engeland, Schotland en Wales bekijkt. Er zijn namelijk een hele hoop banen waar je gebruik van kunt maken. Uiteraard zijn er ook locaties waar alleen leden mogen komen dus die vallen dat voor u als toerist af. Gelukkig blijven er nog heel veel over waar u voor een dagdeel kunt betalen om een rondje langs de holes te kunnen maken. U betaald dan een zogenaamde 'green fee', een kaartje voor het gebruik van de baan. U kunt dan meestal 9 of 18 holes bespelen, afhankelijk van de grootte van het complex.

Er zijn dus erg veel golfbanen in alle mogelijke gebieden. Gaat u bijvoorbeeld naar het golvende platteland van Zuidoost Engeland, naar de fraaie kusten van Zuidwest Engeland, de heuvels en bergen van Noord Engeland, Noord Wales en uiteraard de Schotse Highlands. De beroemdste golfbanen van Schotland liggen echter in het oosten des lands. Denk aan Gleneagles in Perth & Kinross en natuurlijk het beroemde St Andrews in Fife. Hieronder vindt u een website met daarop honderden golfbanen verspreid over het land.

Honderden golfbanen in Groot-Brittannië


Boek een luxe golfhotel of maak gebruik van service

Hieronder worden 6 fraaie golfhotels uitgelicht. Die hebben eigen banen, zijn ook zeer fraai gesitueerd maar bevinden zich wel in het duurdere segment. De tweede link is van belang als u graag een rondreis wilt maken of langer op vakantie wilt gaan in Groot-Brittannië en graag een plan op maat wenst. U kunt dan verblijven in duurdere golfhotels als u wilt maar natuurlijk ook gewoon in leuke hotels of vakantiehuizen in de buurt. Dan zoek ik golfbanen uit in uw vakantiegebied(en) waar u als toerist zonder lidmaatschap een dagdeel kunt gaan golven.


Cottage in Engeland
vlak

Terug naar:

Wandelen en andere activiteiten in Groot-Brittannië

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers