Vind een mooi verblijf op Orkney en Shetland

Hotel op Orkney hotels boeken via GBLRing of Brodgar op Orkney, Schotland Shetland in Schotland

Hotels en vakantiehuizen op Orkney

Deze eilandengroep voor de noordkust van Schotland is behoorlijk snel te bereiken omdat het relatief dicht bij het vasteland gesitueerd is. Ook kunt u er komen vanaf Aberdeen aan de oostkust maar dat is een langere overtocht. Het grootste eiland heet Mainland Orkney dat bekend is vanwege haar prehistorische werelderfgoed, in de vorm van steencirkels en een oude nederzetting. De grootste plaats is het dorp Kirkwall waar ook enkele veerdiensten arriveren en waar u een hotel zou kunnen boeken. Orkney is ook een plaats voor liefhebbers van de natuur. Zo is het zuidelijke deel samen met het kleinere eiland Hoy een beschermd natuurlijk gebied en ook zijn er verspreid over de eilandjes verschillende natuurreservaten te bezoeken, vaak van belang voor vogels.
legenda van kaart

Direct boeken of gebruik maken van service

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
GB

Hotels en vakantiehuizen op Shetland

De twee grote eilandengroepen worden vaak in één adem genoemd maar Shetland ligt wel een heel eind verder uit de kust van Schotland, namelijk tussen de Faeröer eilanden en het zuiden van Noorwegen. Het is dus echt afgelegen en u vindt er slechts kleine dorpjes. De grootste plaats, en misschien de plek waar u een hotel zou willen boeken, is Lerwick. Hier arriveren ook de veerboten vanaf de noord -en oostkust van Schotland. Er zijn verschillende overeenkomsten met de Orkney eilanden, namelijk dat het bestaat uit één relatief groot eiland en meerdere kleine exemplaren, dat er prehistorische bezienswaardigheden zijn, dat een deel van het gebied beschermd is en ook dat u er de nodige natuurreservaten kunt bezoeken. Meestal reservaten voor verschillende soorten vogels.


Vindt u dit een fijne website?

Als u hier op de pagina een button aanklikt om bijvoorbeeld een hotel te boeken dan wordt u gelijk doorgeleid naar booking.com. Op die manier verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Als u het fijn vindt om op deze website rond te kijken dan kunt u zodende uw waardering laten blijken zonder dat u het voor u duurder wordt. Deze inmiddels zeer uitgebreide website is reclamevrij en dat probeer ik graag zo te houden.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Het voordeel van hier boeken

Het is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

U beloont Groot-Brittannië Liefhebbers zonder dat het u extra geld of moeite kost.Hartelijk dank en alvast heel veel plezier in Groot-Brittannië!


logo


Terug naar:

→ Orkney & Shetland
→ Hotels en vakantiehuizen in Groot-Brittannië (overzicht alle gebieden)
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers