Wandelvakantie: South West Coast Path in (Somerset & Devon)

Valley of the Rocks in Exmoor Lynton in Devon Lynmouth in Exmoor Foreland Point in Exmoor Porlock in Somerset, Exmoor Porlock Common in Somerset, Exmoor Minehead in Somerset, Exmoor

Rondreizen per trein én het kustpad uitgebreid bewandelen?

Let op: Groot-Brittannië Liefhebbers is geen reisorganisatie dus u kunt hier geen meerdaagse wandelvakantie boeken. Als u meerdere dagen wilt lopen waarbij alles voor u geregeld wordt dan dient u contact op te nemen met een organisator van wandelreizen. Wat kan ik wel doen? Ik kan voor u een treinrondreis in elkaar zetten waarbij u langs verschillende locaties reist langs de meer dan 1000 km lange kustlijn waar u het South West Coast Path kunt lopen, één van de bewegwijzerde national trails in het land. Er zijn in Dorset, Devon en Cornwall meerdere dorpen en badplaatsjes waar je met de trein (of bus) heen kunt en waar u één of beide kanten op een etappe van het SW Coast Path kunt lopen. Na afloop neemt u de bus terug naar de plaats waar u de route bent gestart. Ook op deze manier zijn er een aantal zeer mooie kustroutes te lopen.

Bij mij kunt u sowieso een mooie rondreis aanvragen waarbij wandelen over het kustpad een belangrijk onderdeel uitmaakt van de reis. Het voordeel van de service Vakantieplan op Maat is dat u flink wandelen eventueel kunt combineren met het bezichtigen van leuke dorpen, bezoekersattracties en historische steden. Ook kan er de mogelijkheid zijn kalm aan te doen in een badplaatsje. Kijk wat dat betreft ook op de volgende pagina over een treinrondreis door Zuidwest Engeland. U zult overnachten in b&b's, herbergen en/of hotels (afhankelijk van beschikbaarheid). Kamperen is niet mogelijk als u deze service aanvraagt.

Van Minehead naar Lynton

Zoals u heeft kunnen lezen kan in principe geen aangesloten stuk van het SW Coast Path inplannen maar er is wel een uitzondering. Ik kan in de planning in een bepaalde streek wél twee aaneengesloten etappes inplannen en dat is ook nog eens één van de mooiste delen van het kustpad. Dat is namelijk het begin van het South West Coast Path waar u door de natuur wandelt van het Exmoor National Park, een gebied met de hoogste kliffen van Engeland en dus zijn er de nodige hoogtemeters. U gaat dan per trein + bus naar het beginpunt en dat is het badplaatsje Minehead. Dit is overigens het eerste stuk dat Raynor Winn liep in haar boek Het Zoutpad. U wandelt dan etappe 1 naar Porlock (Weir). Na de overnachting daar volgt u etappe 2 naar Lynton/Lynmouth. In de laatste plaatsen (liggen bij elkaar) kunt u er zo een paar nachten aan vastplakken omdat u daar ook heel mooie wandelingen kunt maken waarbij u nog door het binnenland van Exmooor wandelt en ook nog een ander stuk van het kustpad meepakt. Vanuit Lynton/Lynmouth pakt u vervolgens de bus terug naar het binnenland van het graafschap Devon om de rondreis te vervolgen.Hoe nu verder?

Als u een Vakantieplan op maat aanvraagt dan zal ik op basis van uw data eerst zien of ik beschikbaarheid in hotels en/of b&b's kan vinden maar die kans is groot aangezien er meerdere opties zijn langs dit specifieke traject. Vanwege dit feit en ook omdat het begin -en eindpunt per bus te bereiken is kan ik langs dit stuk kust een korte wandelvakantie kan inplannen. Zoals u al heeft kunnen lezen kunt u twee heel mooie etappes lopen en in de laatste plaats eventueel dus nóg eens twee mooie routes. Langs het kustpad kunt u gebruik maken van bagagevervoer en die zal ik in het plan op maat vermelden. Het bedrijf kan bij het hotel of b&b waar u overnacht de koffers/tassen ophalen en afleveren bij het hotel/b&b waar u de volgende nacht verblijft.

Zoals u al heeft kunnen lezen kan ik een planning maken waarin u de rondreis kunt vervolgen in andere mooie kustgebieden om daar ook mooie wandelingen te maken. Maar dat kunnen dus ook steden en stadjes zijn zodat u tijdens de vakantie ook kunt genieten van mooie architectuur, musea en gezelligheid. Het is echter ook mogelijk nog een korte wandelvakantie onderdeel te laten zijn van de treinrondreis want ook van een ander deel van het kustpad kan ik een traject inplannen en dat is het South West Coast Path tussen Looe en Charlestown en dat is een minder ruig traject als heeft ook wel degelijk kliffen en prachtige uitzichten. Het is qua landschap dus heel mooi en qua kustplaatsje enorm schilderachtig want u passeert verschillende en overnacht in enkele. Het is maar net wat u wilt. Ik maak plannen op maat dus van alles is mogelijk. Lees hieronder verder over de service:


Cottage in Engeland
GB

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers