Wandelvakantie: South West Coast Path (Cornwall)

Wegwijzers in het dorp Polperro in Cornwall, Engeland Badplaatsje looe in Cornwall, Engeland Talland Bay in Cornwall Vissersdorpje Polperro in Cornwall Polruan in Cornwall Het kustdorp Fowey in Cornwall Het kustdorp Charlestown in Cornwall

Rondreizen per trein én het kustpad uitgebreid bewandelen?

Let op: Groot-Brittannië Liefhebbers is geen reisorganisatie dus u kunt hier geen meerdaagse wandelvakantie boeken. Als u meerdere dagen wilt lopen waarbij alles voor u geregeld wordt dan dient u contact op te nemen met een organisator van wandelreizen. Wat kan ik wel doen? Ik kan voor u een treinrondreis in elkaar zetten waarbij u langs verschillende locaties reist langs de meer dan 1000 km lange kustlijn waar u het South West Coast Path kunt lopen, één van de bewegwijzerde national trails in het land. Er zijn in Dorset, Devon en Cornwall meerdere dorpen en badplaatsjes waar je met de trein (of bus) heen kunt en waar u één of beide kanten op een etappe van het SW Coast Path kunt lopen. Na afloop neemt u de bus terug naar de plaats waar u de route bent gestart. Ook op deze manier zijn er een aantal zeer mooie kustroutes te lopen.

Bij mij kunt u sowieso een mooie rondreis aanvragen waarbij wandelen over het kustpad een belangrijk onderdeel uitmaakt van de reis. Het voordeel van de service Vakantieplan op Maat is dat u flink wandelen eventueel kunt combineren met het bezichtigen van leuke dorpen, bezoekersattracties en historische steden. Ook kan er de mogelijkheid zijn kalm aan te doen in een badplaatsje. Kijk wat dat betreft ook op de volgende pagina over een treinrondreis door Zuidwest Engeland. U zult overnachten in b&b's, herbergen en/of hotels (afhankelijk van beschikbaarheid). Kamperen is niet mogelijk als u deze service aanvraagt.

Van Looe naar Charlestown/St Austell

Zoals u heeft kunnen lezen kan in principe geen aangesloten stuk van het SW Coast Path inplannen maar er zijn wel twee uitzonderingen. Zo kunt u een qua kustlandschap heel mooi traject lopen dat ook qua kustplaatsjes enorm pittoresk is. In het zuidelijke deel van het graafschap Cornwall kan ik een traject inplannen tussen Looe en Charlestown (filmlocatie uit Poldark) waarbij u ook Polperro en Fowey aandoet. U steekt dan ook nog kort per veerpont de riviermonding bij Polruan over. Vooraf gaat u eerst per trein naar het beginpunt en dat is het kustplaatsje Looe. In de laatste plaats kunt u er ook een nacht aan vastplakken omdat u daar nog een mooie wandeling kunt maken en dat kunt u dan combineren met het bezoek aan de beroemde tuin en aan het nog beroemdere Eden Project (koepels met beplanting uit verschillende klimaten). In St Austell vervolgt u de rondreis per trein.Hoe nu verder?

Als u een Vakantieplan op maat aanvraagt dan zal ik op basis van uw data eerst zien of ik beschikbaarheid in hotels en/of b&b's kan vinden maar die kans is groot aangezien er meerdere opties zijn langs dit specifieke traject. Vanwege dit feit en ook omdat het begin -en eindpunt per bus te bereiken is kan ik langs dit stuk kust een korte wandelvakantie kan inplannen. Zoals u al heeft kunnen lezen kunt u twee heel mooie etappes lopen en in de laatste plaats eventueel dus nóg eens twee mooie routes. Langs het kustpad kunt u gebruik maken van bagagevervoer en die zal ik in het plan op maat vermelden. Het bedrijf kan bij het hotel of b&b waar u overnacht de koffers/tassen ophalen en afleveren bij het hotel/b&b waar u de volgende nacht verblijft.

Zoals u al heeft kunnen lezen kan ik een planning maken waarin u de rondreis kunt vervolgen in andere mooie kustgebieden om daar ook mooie wandelingen te maken. Maar dat kunnen dus ook steden en stadjes zijn zodat u tijdens de vakantie ook kunt genieten van mooie architectuur, musea en gezelligheid. Het is echter ook mogelijk nog een korte wandelvakantie onderdeel te laten zijn van de treinrondreis want ook van een ander deel van het kustpad kan ik een traject inplannen en dat is het South West Coast Path tussen Minehead en Lynton en dat is een ruiger stuk door de natuur, een deel van het kustpad met de hoogste kliffen van Engeland. De plaatsjes waar u overnacht zijn mooi. Het is maar net wat u wilt. Ik maak plannen op maat dus van alles is mogelijk. Lees hieronder verder over de service:


Cottage in Engeland
GB

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers