Wandelvakantie over het Hadrian's Wall Path

Valley of the Rocks in Exmoor Housesteads Roman Fort bij Hadrian's Wall, Northumberland Highshields Crags aan Hadrian's Wall, Northumberland Vindolanda bij Hadrian's Wall, Northumberland Walltown Crags bij Hadrian's Wall Hexham Abbey in Northumberland, Noord Engeland

Rondreizen per trein én het muurpad uitgebreid bewandelen?

Let op: Groot-Brittannië Liefhebbers is geen reisorganisatie dus u kunt hier geen meerdaagse wandelvakantie boeken. Als u meerdere dagen wilt lopen waarbij alles voor u geregeld wordt dan dient u contact op te nemen met een organisator van wandelreizen. Wat kan ik wel doen? Ik kan voor u een treinrondreis in elkaar zetten waarbij u langs verschillende locaties in het noorden van Engeland reist en als onderdeel daarvan van die reis kunt u het mooiste deel van het Hadrian's Wall Path lopen, één van de bewegwijzerde national trails in het land. Het is mogelijk om op één plek nabij de muur te blijven en dan per trein of bus naar andere secties te reizen en daar een wandeling te beginnen. Twee aaneengesloten etappes lopen kan eventueel ook. In dit gebied kunt u overigens ook nog twee steden en een stadje bezichtigen dus meer dan 1 nacht op het begin of eindpunt blijven kan ook zeker.

Bij mij kunt u sowieso een mooie rondreis aanvragen waarbij wandelen over het kustpad een belangrijk onderdeel uitmaakt van de reis. Het voordeel van de service Vakantieplan op Maat is dat u flink wandelen eventueel kunt combineren met het bezichtigen van leuke dorpen, bezoekersattracties en historische steden. Kijk wat dat betreft ook op de volgende pagina over een treinrondreis door Noord Engeland. In het noorden van het land zijn ook verschillende flink heuvelachtige streken waar je heel mooi kunt wandelen en waar het ov zeer goed is zodat je vanuit bepaalde plaatsen ook verschillende uistapjes kunt maken zoals het bergachtige Lake District. U zult overnachten in b&b's, herbergen en/of hotels (afhankelijk van beschikbaarheid). Kamperen is niet mogelijk als u deze service aanvraagt.

Van Hexham naar Haltwhistle

Zoals u heeft kunnen lezen kan in principe geen aangesloten stuk van een meerdaagse wandelroute inplannen maar er zijn wel enkele uitzonderingen. Zo kan ik in de planning wel twee aaneengesloten etappes van het Hadrian's Wall Path inplannen die u niet alleen over een prachtig heuvelachtige traject langs de beroemde Romeinse muur leidt maar waar u ook verschillende historische attractie kunt bezichtigen die te maken met het Romeinse verleden. Naast de Muur van Hadrianus zijn dat opgravingen van forten en een nederzetting als ook een paar bijbehorende musea. Na afloop kunt u de reis vervolgen per trein, bijvoorbeeld om door te reizen naar het Lake District National Park om ook daar nog flink te wandelen vanuit een leuk dorp. Het startpunt is overigens niet Hexham maar daar reist u eerst per trein heen. Daar volgt nog een klein stukje bus naar het startpunt. De eerste nacht in dat historische stadje blijven om rustig te beginnen kan ook zeker.



Hoe nu verder?

Als u een Vakantieplan op maat aanvraagt dan zal ik op basis van uw data eerst zien of ik beschikbaarheid in hotels en/of b&b's kan vinden en die kans is aanwezig maar nooit zeker. Nadat u contact heeft opgenomen kan ik dat uiteraard direct bekijken. Langs het muurpad kunt u gebruik maken van bagagevervoer en die zal ik in het plan op maat vermelden. Het bedrijf kan bij het hotel of b&b waar u overnacht de koffers/tassen ophalen en afleveren bij het hotel/b&b waar u de volgende nacht verblijft. Zoals u al heeft kunnen lezen kan ik een planning maken waarin u de rondreis kunt vervolgen in andere mooie (natuur)gebieden om daar ook mooie wandelingen te maken. Maar dat kunnen dus ook steden en stadjes zijn zodat u tijdens de vakantie ook kunt genieten van mooie architectuur, musea en gezelligheid. Het is maar net wat u wilt. Ik maak plannen op maat dus van alles is mogelijk. Lees hieronder verder over de service:


Cottage in Engeland
GB

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers