Stedentrip - x aantal dagen in Londen

St James Park in Londen Kerst vieren in Londen Westminster Palace in Londen Trafalgar Square in de City of Westminster, Londen Kensington Palace in Londen Warenhuis Harrods in Londen City of London en de Theems St Paul's Cathedral in Londen Tower Bridge in Londen Werelderfgoed van Greenwich in Londen Primrose Hill in Londen Richmond aan de Theems in Londen Kew Gardens in Londen

Op vakantie naar Londen

Londen is een enorme schatkamer met tal van bezienswaardigheden. Zeer bekend is het centrum rondom het parlement dat gevestigd is in het Westminster Palace. Bezoek bijvoorbeeld de National Gallery, Buckingham Palace en het British Museum. Waar de hoofdstad van Engeland bijzonder prijzig is qua accommodaties zijn de meeste grote musea gratis te bezichtigen. Het centrum is overigens lang niet het enige stadsdeel waar van alles te zien is. Grote trekpleisters als de Tower of London, St Paul's Cathedral, Maritime Greenwich, Kensington Palace en de Kew Gardens zijn in andere stadsdelen gesitueerd. Het mooie van Londen is ook zeer zeker dat je de (relatieve) rust kunt opzoeken vanwege de aanwezigheid van grote parken, zowel in het centrum als daarbuiten. Met name het uiterste westen heeft een haast landelijke uitstraling. Als u van wandelen houdt, volg dan ook zeker eens een deel van het Thames Path. Bent u van plan in het najaar en dan vooral in aanloop naar de kerst naar Londen te gaan? Kijk dan ook vooral eens op de onderstaande pagina over het Hyde Park Winter Wonderland, het grote kerstfestijn in de hoofdstad van Engeland:

Hyde Park Winter Wonderland in Londen


Hoe gaat het in zijn werk? U leest hieronder wat een vakantieplan inhoudt en hoe u er één kunt aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U krijgt een online reisplan dat u thuis op uw gemak bestemming voor bestemming kunt boeken en dat ook tijdens de rondreis te bekijken is, bijvoorbeeld op uw tablet of uiteraard smartphone. Als u met het openbaar vervoer naar Londen wilt dan zal die informatie nog wat uitgebreider zijn ivm het gebruik van vliegtuig, trein en/of metro. Als u naast de hoofdstad van Engeland ook andere plaatsen en gebieden wilt bezoeken dan kan ik ook een rondreis voor u samenstellen. Het kan allemaal.


Cottage in Engeland
GB

Mogelijke locaties om te zien en/of te verblijven

Hieronder ziet u een aantal stadsdelen die u zou kunnen bezichtigen en/of waar u zou kunnen verblijven. Het absolute centrum van de stad (Westminster) is bijvoorbeeld heel prijzig. Ook goede hotels in gebieden die verder uit het centrum liggen zijn altijd nog een stuk prijziger dan in andere delen van Engeland. Waar je in andere plaatsen en gebieden een prima hotel krijgt, krijg je in Londen een hotel dat je als voldoende of hooguit redelijk kunt beschouwen. In Londen op vakantie gaan heeft zijn prijs. Houdt u daar dus rekening mee. De reis naar de hoofdstad kan op verschillende manieren, natuurlijk per vliegtuig, per trein en zelfs per veerboot (+trein). Als u een plan aanvraagt dan zal ik ook de handigste reiswijze voor u uitkiezen (ook afgezet tegen de kosten).

Zo gezegd is er in de stad héél veel te zien dus een vakantie van een week zou makkelijk kunnen. Een kortere stedentrip geeft uiteraard ook de mogelijkheid om genoeg te zien. De pagina's hieronder geven u in elk geval een goed idee van wat u allemaal kunt zien tijdens de vakantie, net als de foto's bovenaan de pagina:

De reismogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar de hoofdstad te reizen. Denk aan de trein van Brussel naar Londen. Woont u in Nederland dan kunt u vanuit Amsterdam of Rotterdam naar de hoofdstad van België afreizen. Ook is er een overtocht van Hoek van Holland naar Harwich. In Harwich kun je vervolgens middels een directe treindienst in Londen komen. En uiteraard zijn er in en ook een eindje buiten Londen verschillende luchthavens. Zo kun je vanaf Brussel Zaventem oa. naar Heathrow en vanaf Amsterdam Schiphol naar alle mogelijke luchthavens in dit gebied, inclusief Stansted en Gatwick. De mogelijkheden zijn talrijk.

Voor de noordelingen onder u: er is ook een directe vlucht van Groningen Airport (Eelde) naar Southend. Vanaf Southend is het nog een paar uur met de trein naar Londen. Dat is een soortgelijke afstand als vanaf de haven van Harwich. Op het bijgevoegde kaartje (één van de foto's) ziet u enkele mogelijkheden. En voor de zuiderlingen: niet alleen zijn er vluchten vanuit Brussel maar ook vanuit Eindhoven, en wel naar Stansted Airport.

Wandelen in Londen

Londen is een prachtige stad en dat komt niet alleen door de vele historische attracties en musea maar ook zeker door de hoeveelheid groen in deze enorme metropool. Ook is er over het geheel genomen niet veel hoogbouw waardoor de stad een prettig karakter heeft. Het centrum is uiteraard een drukke plek maar je kunt zo één van de parken opzoeken voor wat relatieve rust. Sterker nog: er zijn ook stadsdelen met een haast landelijk karakter waar u kilometers kunt wandelen in een groot park met herten en langs mooie trajecten langs de Theems kunt lopen. Ik kan een accommodatie voor u uitzoeken waarbij u vanuit het hotel of appartement mooi kunt wandelen en ook direct met de metro naar het centrum kunt reizen.

Zo kunt u een bezoek aan drukkere delen van de stad combineren met dagen dat u meer tot rust komt en in groenere sferen komt. Zo kunt u bijvoorbeeld lopend naar de schitterende Kew Gardens, enkele historische 'landhuizen' en zelfs naar het oude Hampton Court Palace. Over landelijk Londen gesproken. Als u zoiets ziet zitten, aarzel dan niet om contact op te nemen. Het is zeer de moeite waard.
Zelf regelen?

→ Zelf hotels of appartementen in Londen zoeken en boeken
→ Zelf vliegtuig, trein of boot naar Londen boeken
© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers