Treinrondreis - 9 a 14 dagen naar Oost Engeland

Punting in Cambridge, Engeland Cambridge in Engeland Ely Cathedral in Cambridgeshire Norwich  in Norfolk, Engeland Stoomtrein van de Mid-Norfolk Railway in Engeland Cromer in Norfolk, Engeland Sheringham Park in Norfolk, Engeland Norfolk Coast in Engeland St Edmundsbury Cathedral in Suffolk, Engeland Lavenham in Suffolk, Engeland

Met de trein door het historische East Anglia

Deze voorbeeldreis brengt u naar een fraai kustgebied met kleine kustplaatsjes, een historisch stadje en ook twee bekende historische steden in het oosten van Engeland. De meest beroemde tegenwoordig is uiteraard de universiteitsstad Cambridge waar tal van mooie universiteitsgebouwen en musea te te zien zijn en waar u ook kunt meegaan in een gondel om de stad vanaf het water te bekijken. Ietsje verder oostwaarts ligt het historische graafschap East Anglia en dat was met name in de middeleeuwen en het daaropvolgende Tudor tijdperk een zeer rijk gebied. Veel mooie houten vakwerkhuizen uit die periode zijn nog te zien en tijdens deze reis kunt u een uitstapje (bus) maken naar een stadje waar dat perfect te zien is. Norwich - de meest complete middeleeuwse stad van Engeland - gaat u ook bekijken.

Naast de twee genoemde bekende steden kunt u ook nog een kleinere maar ook heel mooie historische stad in het graafschap Suffolk zien en in Norfolk kunt u naar de kust waar u kunt genieten van wandelen over de kustpaden, genieten van de kleine kust -en badplaatsjes en ook is het mogelijk een heel mooi openbaar park met tuinen te bezichtigen en ritten te maken met een oude stoomtrein. Er zijn wat dat betreft zelfs twee opties. U kunt deze treinrondreis natuurlijk beginnen met een treinrit naar Londen en dan de hoofdstad ook meenemen als bestemming. De Britse hoofdstad is echter wel heel duur, houd dat in gedachten. U kunt ook met het vliegtuig gaan en wel naar Stansted want dat is vlakbij Cambridge. Ook is het mogelijk om eerst de veerboot te pakken van Hoek van Holland naar Harwich want daar kun je ook verder per trein en dat is ook in deze regio.

Het gebied

kaart van een treinrondreis door Oost Engeland Het traject is afhankelijk van uw wensen en aantal dagen dat u tot uw beschikking heeft. Ook is het mogelijk andere regionen van Groot-Brittannië in het plan op te nemen. Het is maar net wat u wilt.


U wilt graag een dergelijke reis maken. Hoe gaat u verder?

U leest hieronder wat een vakantieplan inhoudt en hoe u er één kunt aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U krijgt een online reisplan dat u thuis op uw gemak bestemming voor bestemming kunt boeken en dat ook tijdens de rondreis te bekijken is, bijvoorbeeld op uw tablet of uiteraard smartphone. Bij een treinrondreis zal die informatie nog even een tikje uitgebreider zijn omdat u moet weten hoe u met het openbaar vervoer overal kunt komen en hoe u treintickets goedkoper kunt aanschaffen (als u wilt). Aangezien u een rondreis krijgt die op uw maat gesneden is, zou u deze reis ook kunnen combineren met een andere variant. Het kan allemaal.


Cottage in Engeland
GB

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers