Bezoek het Engeland uit de tv-serie Downton Abbey

Highclere Castle Basildon Park in Berkshire Greys Court in de Chilterns West Wycombe Park in de Chilterns Waddesdon Manor in Buckinghamshire, Engeland Lacock in Wiltshire, Cotswolds Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland

Kaarten: Downton Abbey locaties (1) en accommodaties (2)

Downton Abbey is misschien wel de meest geliefde historische dramaserie uit recente tijden. Het werd voor het eerst op de buis gebracht door ITV en is inmiddels gestopt. De serie speelt zich af rondom de aristocratische familie Crawley en wel in het eerste kwart van de 20e eeuw. Het verhaal is gesitueerd in Yorkshire maar de meeste opnames vinden allemaal plaats in Zuid Engeland. Yorkshire ligt in het noorden. Lees de volgende pagina voor meer uitleg, Hieronder ziet u een interactieve kaart met een aantal filmlocaties waaronder het beroemde Highclere Castle:Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.

Gebruik maken van service?

Als u een groot fan bent van Britse historische dramaseries en detectives (en dergelijke) dan kunt u in dit deel van Engeland uw hart ophalen. In deze regio wordt namelijk ook Midsomer Murders opgenomen. Daarnaast kunt u het Oxford van Inspector Morse en Lewis bezoeken evenals de pittoreske dorpjes en landschappen die voorbij komen in de serie Father Brown. Vervolgens zijn er ook nog enkele aan Jane Austen gerelateerde attracties, de auteur van geliefde boeken die later tot kostuumdrama's zijn verfilmd. Wilt u een rondreis door Engeland maken en dit soort mooie locaties bezoeken? Vraag dan gerust een plan op maat aan. Ik weet waar u moet zijn en waar u kunt overnachten.


Cottage in Engeland GB

Highclere Castle - het echte Downton Abbey

De belangrijkste filmlocatie voor de tv-serie is het schitterende Highclere Castle, gesitueerd in de North Wessex Downs, onderdeel van het graafschap Hampshire. Zowel de buitenkant als het exterieur is gebruikt voor de opnames. Het kasteel is in bezit van de graven van Carnarvon en wordt gewoon bewoond. Het is echter ook een bezoekersattractie: het is geopend voor bezoekers van juli tot september en op bepaalde data in het voorjaar en vroege zomer. Vanwege de enorme populariteit van Downton Abbey wordt het sterk aangeraden van te voren kaartjes te bestellen. Dat kan hier:

Kaartjes voor Highclere Castle

Verspreid over het land zijn nog meer filmlocaties te bekijken waarvan het gros in het zuiden van het land. Daar zitten nog meer imposante landgoederen bij zoals Basildon Park en Waddesdon Manor. De Cogges Manor Farm in Witney werd bijvoorbeeld gebruikt voor opnames van de Yew Tree Farm. Tijdens de serie ziet u ook oude treinen -en treinstationnetjes verschijnen. Die opnames zijn gemaakt op twee trajecten. Zo is het station van Tenterden te zien in de allereerste aflevering van Downton Abbey. Daar kun je nu een rit met de stoomtrein maken, een traject van de Kent & East Sussex Railway. Ook het oude station van Horsted Keynes in West Sussex is gebruikt om te filmen. Dat is onderdeel van de Bluebell Railway. Het pittoreske dorpje Lacock in Wiltshire is het decor geweest van een markt. Er zijn nog wel meer locaties verspreid over Groot-Brittannië maar dit zijn in het oogspringende plekken die het ook waard zijn om te bezoeken.

Voorbeeldbestemmingen om de verschillende locaties te bezoeken

Newbury Oxford Lacock

Henley Aylesbury Royal Tunbridge Wells


Enkele andere thema's:

→ Engelse detective series
→ Harry Potter
→ Peaky Blinders
→ Poldark
→ Beroemde schrijvers en dichters
Terug naar:

→ Tips voor een vakantie in Groot-Brittannië