Pembridge en de 'Black and White villages' in Herefordshire

Pembridge in Herefordshire, Engeland Pembridge in Herefordshire, Engeland hotel boeken via GBL Eardisland in Herefordshire Hampton Court in Herefordshire Croft Castle in Herefordshire Berrington Hall in Herefordshire Hereford in Herefordshire Het stadje Hay-on-Wye in Wales Ludlow in Shropshire Shropshire Hills in Engeland Brockhampton Estate in Herefordshire, Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet dorp Weobley in Herefordshire, Engeland

Pembridge is een klein historisch dorpje in de noordelijke helft van het graafschap Herefordshire en heeft ongeveer duizend inwoners. De schoonheid van deze plaats zit hem in de fraaie zwart-witte houten huizen zo kenmerkend voor deze regio. Sterker nog: het ligt aan de zogenaamde Black & White Village Trail, een route (voor de auto) van ongeveer 65 kilometer langs verschillende dorpjes met dit soort mooie vakwerkhuizen. Behalve Pembridge liggen bijvoorbeeld ook Eardisland, Kingsland, Weobley, Eardisley, Kington en Titley langs deze route. De grootste plaats in de omgeving is het stadje Leominster.

Naast leuke plaatsjes zijn er in de regio ook een aantal kastelen en landgoederen te bezichtigen. Dit zijn onder andere Croft Castle, Berrington Hall en Hampton Court. De Westonbury Mill Water Gardens is de dichtsbijzijnde attractie. Prominente plaatsen in de omgeving zijn toch vooral Hereford, de relatief kleine hoofdstad van Herefordshire en het fraaie historische stadje Ludlow dat aan de rand van de Shropshire Hills is gesitueerd. Hereford bevindt zich dan weer aan de rand van de Wye Valley, ook een Area of Outstanding Natural Beauty. Dit is dus een afwisselend gebied met natuur en historie, zoals zoveel Engelse gebieden. Dat moet gezegd.

Meer info: Black & White Village Trail


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Pembridge

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en Belgiƫ naar Pembridge te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Pembridge duurt daarna nog minimaal 4 uur 15 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over Shropshire en Herefordshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Shropshire en Herefordshire
© 2012-2020 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers