Killin, Loch Tay en de Trossachs in Schotland

Loch Tay in Schotland Boeken Kenmore aan Loch Tay in Schotland Scottish Crannog Centre in Schotland Loch Ard in de Trossachs, Schotland Loch Katrine in de Trossachs, Schotland Callander in Schotland Loch Lomond in Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenKillin in de Trossachs, Schotland

Killin is een dorpje in het uiterste noordoosten van het bergachtige Loch Lomond & the Trossachs National Park. Daarnaast ligt het aan het langwerpige Loch Tay dat zich in noordoostelijk richting uitstrekt. Even ten noorden van het dorp ligt ook een ander beschermd gebied, genaamd Loch Rannoch & Glen Lyon. In dit gebied, vlakbij het meer bevindt zich de berg Ben Lawers. In Killin zelf kunt u de mooie Falls of Dochart aanschouwen en een bezoek brengen aan het historische Moirlanich Longhouse. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Killin.

Wandelen in Killin

Het dorp ligt aan de Rob Roy Way, de meerdaagse wandelroute door Perth & Kinross en de Trossachs. Daarnaast zijn er in de buurt uiteraard andere wandelingen mogelijk, bijvoorbeeld langs Loch Tay, door de Acharn Woods en wat verder weg bij de berg Ben Lawers dat tevens een natuurreservaat is. In de regio zijn echter zo veel meer mooie gebieden. Denk bijvoorbeeld aan de oevers en omliggende bergen van Loch Lomond of Glen Lyon verder noordwaarts. Om maar wat te noemen.

Rob Roy Way | Routes - Killin en Loch Tay


De locatie van Killin

Enkele bestemmingen in de buurt

Pitlochry Callander Glencoe

Mogelijkheden om naar Killin te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Killin te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 3 uur 45 minuten rijden.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 5 uur 45 minuten rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire. Er is geen treinverkeer naar Killin wel u kunt er wel met de bus reizen, althans wanneer de zomerdienstregelingen van kracht zijn. Denk bijvoorbeeld aan Callander, Lochearnhead, Crianlarich, Tyndrum, Aberfeldy, Glencoe, Fort William en Edinburgh. Het dichtstbijzijnde treinstation staat in Crianlarich. Dat ligt aan de West Highland Line, een spoorlijn tussen Glasgow en Fort William (en Mallaig).


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Western Highlands
→ Accommodatie in the Western Highlands