Hadrian's Wall Path in Engeland - National Trail

Carlisle Castle in Cumbria Walltown aan Hadrian's Wall, Northumberland Highshields Crags aan Hadrian's Wall, Northumberland Sycamore Gap aan Hadrian's Wall, Northumberland Vindolanda bij Hadrian's Wall, Northumberland Newcastle in Tyne and Wear, Engeland

Kaart en gidsen

Hieronder ziet u de route van het Hadrian's Wall Path in de graafschappen Northumberland en Cumbria, Noord Engeland. De wandelroute wordt hier niet perfect weergegeven maar u kunt zien langs welke plaatsen en door welke gebieden u wandelt. Als u graag een papieren gids van deze National Trail wilt hebben, kijkt u dan hier: Gids van het Hadrian's Wall Path.

legenda van kaart

De wandelroute

Hadrian's Wall Path in Engeland

Info over: Northumberland
Het Hadrian's Wall Path is een meerdaagse wandelroute in het noorden van Engeland met een lengte van 135 kilometer. De wandelpaden gaan voor een groot deel langs de historische en zeer lange Muur van Hadrianus, één van 's werelds meest imposante Romeinse monumenten. De wandelroute is een national trail en heeft dus ook bewegwijzering. Het begint in Wallsend, vlakbij de stad Newcastle-upon-Tyne en eindigt helemaal aan de westkust in Bowness-on-Solway. Het geheel bestrijkt drie graafschappen, namelijk Tyne & Wear, Cumbria en vooral Northumberland. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen de route in omgekeerde richting te bewandelen.

Het grootste deel van het Hadrian's Wall Path ligt precies tussen de twee steden Newcastle en Carlisle. Parallel aan de muur rijdt overigens ook een trein met enkele stations zoals Brampton, Haltwhistle en Bardon Mill. De bus rijdt ook in dezelfde richting en stopt op nog veel meer locaties. Misschien wel het fraaiste gedeelte van de wandelroute is het centrale gebied dat onderdeel uitmaakt van het Northumberland National Park. Hier vindt u de secties met de meeste hoogteverschillen en de beste uitzichten. De oostelijke en westelijke uiteinden zijn daarentegen vlak. Naast de muur zelf zijn er ook meer historische bezienswaardigheden, namelijk de verschillende opgravingen van Romeinse nederzettingen zoals bijvoorbeeld Birdoswald Roman Fort vlakbij Gilsland en Roman Vindolanda in Once Brewed. U kunt ook deze wandelvakantie langs Hadrian's wall boeken.

De etappes

1. Wallsend - Heddon-on-the-Wall: 24 km | 2. Heddon - Chollerford: 25 km | 3. Chollerford - Once Brewed: 20 km | 4. Steel Rigg - Walton: 26 km | 5. Walton - Carlisle: 18 km | 6. Carlisle- Bowness-on-Solway: 24 km

Plaatsen langs/bij de route

Newcastle Hexham Haltwhistle

Gilsland groen vlak Carlisle
→ Terug naar meerdaagse wandelroutes