Vele plaatsen in Engeland, Wales en Schotland

De stad Edinburgh in Schotland

Kaart van Groot-Brittannië met vele plaatsen en eilanden

Hier ziet u de grote interactieve kaart met daarop vele plaatsen en een aantal eilanden in Engeland, Schotland en Wales. Niet alle eilanden staan overigens met icoon aangegeven op de kaart. U vindt ze echter wel terug op de website. Gebruik de kaart en klik locaties aan om meer te weten of lees deze pagina door als u nog niet precies weet waar uw volgende vakantie naar toe gaat. Er zijn namelijk ook thema-pagina's met daarop bepaalde soorten vakantiebestemmingen -en gebieden.

legenda van kaart

Soorten bestemmingen

Een verblijf in de stad Bath in Engeland
Als u nog niet precies weet waar u de volgende vakantie wilt doorbrengen maar wel op wat voor soort locatie, dan vindt u daar op deze website ook speciale pagina's voor die u naar uw volgende bestemming kunnen leiden.

Zo is er een thema-pagina over historische steden waar u plaatsen vindt als Londen, Bath, York, Norwich, Edinburgh en Cardiff. Ook kunt u kijken bij gebieden waar u in mooie dorpen en kleine stadjes kunt verblijven zoals in East Sussex, de Cotswolds en Yorkshire. Vervolgens is er ook een overzicht beschikbaar voor mensen die van de zee houden en graag aan de kust overnachten. Bekijk daar badplaatsen en andere kustlocaties zoals Brighton, Weymouth, Torquay en Scarborough. Liefhebbers van de natuur kunnen kijken bij het overzicht van nationale parken.

Kijk hier voor de thema-pagina's:

Historische steden | Mooie dorpen en stadjes | Kust -en badplaatsen | Nationale parken

Vakantiegebieden op een rij

Op vakantie in Dorset, zuid Engeland
Het kan ook zijn dat u al weet in welke regio u de volgende vakantie gaat doorbrengen. In dat geval kunt u beter het grote overzicht van vakantiegebieden in Groot-Brittannië bekijken. Daar ziet u alle gebieden staan, van de zuidkust van Engeland tot de Hooglanden van Schotland en alles er tussenin, inclusief Wales. U vindt er de rustige graafschappen met grote natuurgebieden maar ook de dichtbevolkte streken.

Op die pagina's kunt u terecht voor hotels en vakantiehuizen maar ook voor bondige informatie, een grote interactieve kaart met daarop bestemmingen, bezienswaardigheden en natuurgebieden. Daarnaast vindt u er informatie over en accommodatie in een aantal specifieke vakantiebestemmingen in dat gebied. Zo kunt u dus uw verblijfplaats in een gebied maar ook in een specifieke plaats regelen.

Kijk hier voor het overzicht:

→ Vakantiegebieden in Groot-Brittannië