Vakantie in the Cotswolds

Wat ziet u allemaal in dit gebied?

* Heuvels afgewisseld met relatieve vlakke landschappen en vele prachtige geconserveerde dorpen, zoals bijvoorbeeld Chipping Campden, Broadway, Bourton-on-the-Water en Burford.

* Mooie wandelroutes zoals die langs de Cotswold Way.

* Mooie steden even buiten de Cotswolds, namelijk Bath, Oxford, Cheltenham, Gloucester en het kleinere Stratford-upon-Avon.

* Bezienswaardigheden als de Romeinse baden in Bath, Dyrham Park, Blenheim Palace, Snowshill Manor en Shakespeare's Birthplace.


Rondreizen en wandelvakanties

Deze regio is zeer populair vanwege de prachtige dorpjes, gemoedelijke uistraling en mooie licht heuvelachtige landschappen. Er zijn dus vakanties te boeken naar dit gebied. Kijkt u hier verder voor:

→ Rondreizen in de Cotswolds
→ Rondreizen in zuid Engeland
→ Wandelvakanties in Engeland


Hotels en vakantiehuizen (+ kaarten)

Zoals gezegd is dit gebied in het midwestelijke van deel Engeland een geliefde vakantiebestemming. Er zijn dan ook de nodige hotels en vakantiehuizen in en even buiten the Cotswolds te vinden. Kijkt u hier verder voor:

→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds
→ Hotels in Bourton-on-the-Water
→ Hotels in Bath
→ Hotels in Oxford
→ Hotels in de stad Bristol
→ Hotels en vakantiehuizen in Stratford-upon-Avon
→ Hotels langs de Cotswold Way


Foto van een landschap in the Cotswolds is gemaakt door Bob
Wandelaars in de Cotswolds (England)
kaart van the Cotswolds in Engeland

Bezienswaardigheden

Dit gebied strekt zich uit over meerdere graafschappen waaronder Gloucestershire, Somerset en Wiltshire. Naast de Cotswolds zelf waar u voornamelijk mooie landschappen en kleine stadjes en dorpen zult zien, kunt u iets daarbuiten de steden bezoeken. Aan de rand vindt u de steden Bath, Cheltenham en Gloucester, en iets verder weg Oxford en het kleinere Stratford-upon-Avon, bekend vanwege William Shakespeare. Ook is er aandacht voor Bristol, verreweg de grootste stad van zuidwest Engeland. Daar kunt u ook het één en andere bekijken. De gebieden:

→ Cotswolds (zuid)
→ Cotswolds (noord) en Oxford
→ Bristol

→ Wandelen in zuid Engeland